2010.03.20.
16:57

Írta: ancsyblogja

csak úgy mellékesen....

Pénteken kikaptuk a magyar esszés dogát. Hát megint nem lett valami hűdeszuper. Eléggé lelombozott, mert nem hiszem el, hogy írom ezt a nyavalyás blogot és nem fejlődök semmit. Na de ezt most inkább megtartom magamnak.

Valaki légyszí magyarázza el nekem, hogy mi a fene az az esszé?????Mert hogy nem verselemzés, azt már a jegyemből lekövetkeztettem.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsyblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr41854933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pankablogja 2010.03.20. 20:25:05

hé, ezt kikérem magamnak! én rendszeresen járok ide!!! oké, azt elismerem, h a verselemzésekhez nem tudok értékelhető kommentet írni, de akkor is...
a duplaórás esszé... hát azon egy véleményen vagyunk... bár nekem kifejezetten tetszett ez a ppt-os bakiparádé:)
Az esszé meg egy olyan -általában- hosszabb iromány, melynek során megpróbálod elhitetni az olvasóval (=javító tanárral) h te igenis nagyon tudod a témát...xD Nem tudom, tanított-e Klári néni a Vaszaryban, az ő szavait idézném: "nem Juli néninek a piacon, hanem fizikai szakszavakkal elmagyarázva." Na ugyanígy, csak a töriesszébe minimalizáld a fizikai fogalmakat...xd

oFő 2010.03.20. 21:33:53

ha bárkit megsértettem a powerpointtal, bocsánatot kérek. szándékosan név nélkül ment az egész, hogy senki se érezze magát rosszul. azért jó, ha láttok jó és rossz megoldásokat, hogy legközelebb már tudatosabban fogalmazzatok, figyeljetek a hibákra és elkerüljétek azokat, illetve tudatosan törekedjetek a jó megoldaásra.

az esszé szó próbálkozást, kísérletet jelent. arra tesz az esszéíró kísérletet, hogy félig tudományosan, félig szépirodalmi, icipicit bizalmas stílusban elmondja egy témáról, egy (több) irodalmi műről a gondolatait. nem könnyű műfaj, és a hiedelmekkel ellentétben nem mindegy, milyenek azok a gondolatok. rengeteg verset elemeztünk órán, sokat tudtok irodalomelméletből és -történetből is; ezeket a tudásokat egy versösszehasonlításnál elő kell hívni.

pankablogja 2010.03.21. 16:01:44

most nem azér', de szerintem az én verzióm az esszéről sokkal jobb...
jó, lehet, h használhatatlan, de én megpróbáltam...:)

ancsyblogja 2010.03.21. 20:33:40

Drága Panka!
már mért ne tudnál az irodalmi bejegyzésekhez hozzászólni? ha elolvasod, akkor csak van vmi véleményed! természetesen a negatív kritika is kritika, max kicsit rosszabbul esik, de ezt is el kell fogadni, mert sajnos nem lehet minden tökéletes.:(

SzösziHusííí 2010.03.23. 21:50:36

hááát az enyém se lett valami szuper..3 év alatt nem sikerült belőlük egy jó jegyet összeszednem.:/ pedig figyelek és értem is, hogy mit miért...de asszem maradok a blogolásnál.
süti beállítások módosítása