2010.11.06.
18:10

Írta: ancsyblogja

vázlat

Nők a XX. századi irodalomban

Bevezetés:

1. Milyen egy igazi nő? (kb.5 mondat)

Tárgyalás:

1. Friedrich Dürenmatt: Az öreg hölgy látogatása Claire, Ill felesége (fél oldal)

2. Bertold Brecht: A kaukázusi krétakör Gruse, kormányzó felesége (fél oldal)

Befejezés:

1. rövid összegzés (kb 5 mondat)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsyblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr602428849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oFő 2010.11.06. 21:19:16

Ingeborgot kihagynám, túl egysíkú figura a többiekhez képest, ráadásul nem is drámai szereplő. a többi nők már sokkal érdekesebbek, és ellenfelek is a drámákon belül, tehát nemcsak a jellemükről, hanem az egymáshoz való viszonyukról is lehet írni.
hogy melyik a kedvenc szereplőd, az kevés egy esszé zárásához, de hogy ki miért valódi 20. századi hős, annak ellenére, hogy Gruse és Natela Abasvili története pl. valószínűleg a középkorban játszódik, már izgalmasabb. ehhez persze a világot is elemezni kell, amelyben ezek a figurák élnek - és itt a kulcs, merthogy egy abszurd és ellenséges világban próbálnak meg létezni - az öreg hölgy pedig maga az abszurd hatalom.
a helyedben tehát lecsökkenteném a tárgyalandó személyeket, és végsősoron összehasonlítást írnék a két drámáról a női főszereplők viszonyait elemezve, amiből nem hagynám ki a korszak, az abszurd világ"rend" leírását sem.
süti beállítások módosítása