2010.02.28.
10:50

Írta: ancsyblogja

elmés gondolatok:)

Gondolkodtatok már azon, hogy vajon hogyan is nézhet ki a szeretet vagy a szerelem? Tudom ez egy kicsit furán hangzik, de mindjárt megmagyarázom.

Szerintem a szeretet és a szerelem olyan, mint a szél. Nem tudod megfogni, de mégis érzed. Nem látod, de mégis érzed. Szerintem ez nem csak a pozitív emberi érzésekre vonatkozik, hanem a negatívakra is. Sem a félelmet sem a szomorúságot nem látod, csak a jelenlétét érzed.:( Milyen érdekes!:) Ha fúj a szél, azt csak érezzzük, meg nem tudjuk fogni és főleg nem látjuk. Szerintem érdemes ezen elgondolkodni.:)

 

Más téma: Azon gondolkodtatok már, hogy mitől lehet félni? Félni sokmindentől lehet. Lehet a sötétségtől, a pókoktól, a szerelemtől, de szerintem a legszörnyűbb félni önmagunktól. Aki fél önmagától, az nem találta meg még, hogy ki is valójában és ezt nem tudja feldolgozni. Sajnos sok ilyen ember él a Földön. Vajon hogyan lehet rajtuk segíteni? Vagy lehet egyáltalán?

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ancsyblogja.blog.hu/api/trackback/id/tr541796519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ancsyblogja 2010.03.18. 19:24:36

ez a téma senkit sem érdekel???

oFő 2010.03.20. 21:25:08

nemigen tudok hozzá szólni. vonatkozó olvasmány lehet Babits: A gólyakalifa c. műve, de abban a főhősnek két élete van, és nem tudja, melyik az igazi és melyik az álom. ez elég félelmetes.

de ha valaki nem skizofrén, nem osztott személyiség, akkor ugyan miért félne magától? akire mindig számíthat? néha utálhatjuk magunkat, néha jó lenne kibújni a bőrünkből, de félni...

ancsyblogja 2010.03.21. 10:04:23

akkor a Tanárnő egy szerencsés embernek mondhatja magát.:)

SzösziHusííí 2010.03.23. 21:57:23

ez a két fogalom valóban nagyon meghatározza az embereket..mindennapokban, érzelmekben, emberek felé való viszonyban...
igaz, hogy a szelet nem látjuk, de a hatása mindig látható...pl fák=boldog vagy:)

..mosthogy így gondolkozok...kb 4 éves korom óra krónikus szerelmességben szenvedek x) hihetetlen, de igaz :D
süti beállítások módosítása